Praten met instanties

Makker biedt hulp bij het praten met organisaties zoals de gemeente of het UWV.

Hulp bij het praten met de gemeente en andere organisaties

Als jij officiële brieven krijgt, begrijp jij niet altijd wat erin staat. En het praten met organisaties zoals het UWV, de school van de kinderen of de gemeente gaat vaak niet goed. Je bent bang dat ze jou niet begrijpen. Of dat jij niet snapt wat zij bedoelen. Vraag daarom hulp bij Makker. 

Praten Met Instanties Makker Helpt Daarbij (1)

Met een beetje hulp kun jij het zelf

Hulp van Makker betekent niet dat wij jouw gesprekken voor jou voeren. We helpen je liever zodat je het zelf kunt. Samen onderzoeken we wat jouw doel is. Wat wil je bereiken? En wat weten we al voor het gesprek? Misschien heb je al een telefoonnummer van iemand die je nodig hebt. Of staat er al belangrijke informatie in de brieven die jij thuis kreeg. Door je goed voor te bereiden, weet je beter wat je kunt verwachten. En gaat het gesprek beter.

Als het echt niet lukt

Soms heb je meer hulp nodig. Omdat je bijvoorbeeld snel boos wordt aan de telefoon. Of omdat je niet begrijpt wat er in de brief van de Belastingdienst staat. Makker laat je dan niet alleen. We bellen dan bijvoorbeeld samen en helpen je om rustig te blijven. Of je appt ons een foto van de brief, zodat wij met je mee kunnen lezen of uitleg kunnen geven. 

Waar heb jij hulp bij nodig