1402230021 1920

Activiteiten Tweede Kamerverkiezing

Op woensdag 22 november is de verkiezing voor de Tweede Kamer. Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) kunnen verkiezingen en het stemmen behoorlijk ingewikkeld zijn. Speciaal voor hen is er daarom het project ‘Stem jij ook?’. Graag brengen we deze activiteiten bij je onder de aandacht en hopen we dat je wil helpen om zoveel mogelijk mensen met een LVB te kunnen bereiken.

Met verschillende activiteiten en op toegankelijke wijze legt ProDemos de verkiezing en stemmen uit.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing bieden we  de volgende activiteiten aan:

  • Stem jij ook?-verkiezingskrant: In de krant geeft ProDemos in simpele taal en met heldere illustraties uitleg over de verkiezingen. Help de krant verspreiden: bestel een pakket van 25 kranten. De pakketten en verzendkosten zijn gratis. De kranten zijn vanaf nu te bestellen en worden na 9 oktober geleverd. 
  • Workshops op locatie: graag komt ProDemos langs bij jou op locatie. Met mensen met een LVB gaan ze op interactieve wijze aan de slag met de verkiezingen en het stemproces. Nodig hun uit! Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.
  • Informatiewebsite stemjijook.nl: Op stemjijook.nl is toegankelijke informatie te vinden over de verkiezingen en het stemmen. Op de website zijn ook uitlegfilmpjes te vinden. Op de website vind je ook filmpjes met politici waarin zij vragen van mensen met een LVB beantwoorden. Stemjijook.nl komt begin oktober online.
  • In aanloop naar de verkiezing kun je verder nog extra materialen en handige informatie voor professionals en naasten te vinden op stemjijook.nl/professionals. Denk bijvoorbeeld aan toegankelijke kleurplaten en uitlegfilmpjes met gebarentaal.

Meer informatie over de activiteiten binnen het Stem jij ook?-project vind je op prodemos.nl/stemjijook.

Overig aanbod
Naast het aanbod voor mensen met een lichte verstandelijke beperking heeft ProDemos nog veel meer verkiezingsactiviteiten. Bekijk hiervoor hun verkiezingsbijeenkomsten en de verkiezingskrant in gewone taal bij je onder de aandacht brengen. Kijk voor een volledig overzicht van onze activiteiten op prodemos.nl/nieuws.

 

NIEUW!

Informatiewebsite hoewerktstemmen.nl
Op deze website wordt alles over het stemmen uitgelegd. Er wordt uitgelegd hoe verkiezingen werken en wat de Tweede Kamer doet. Je kan ook oefenen met stemmen. 

Heb jij een vraag over de verkiezingen of het stemmen?
Je kan dan bellen naar de speciale verkiezingstelefoon. Ervaringsdeskundige beantwoorden al je vragen. Het telefoonnummer is; 06-25679545
Wanneer kun je bellen?
-  maandag tot en met donderdag van 10:00 - 15:00 uur
- of een WhatsApp-bericht sturen of een voicemail inspreken. Er wordt dan altijd contact met jou opgenomen.
Kijk op de website van mo-online.nl voor meer informatie.
Succes!

Wil jij niks missen van het nieuws?

Volg ons op social media. Of lees het MijnMakker nieuws