Ambulant begeleider: Grace

Grace
0Y8A2037 B1920

Een makker in de ambulante zorg

Grace is medewerker ambulante zorg bij Makker. "Wij zijn voor cliënten iemand met wie je kunt lachen en huilen. Geen vriend, maar wel iemand met wie je persoonlijk contact hebt".

Opkomen voor kwetsbare mensen

“Iedereen telt mee. Wanneer iemand een beperking heeft zijn er nog steeds mogelijkheden en kansen om iemand sterker te maken, zodat hij wel vooruit kan. Dat is wat wij doen in de ambulante zorg van Makker. Het opbouwen van een vertrouwensband en er altijd zijn: het zijn essentiële voorwaarden voor een goed verloop. Je bent vanaf de zijlijn coach, trainer en procesregisseur ineen.”

Te gast in iemands leven

“Natuurlijk ben je hulpverlener, maar je bent ook te gast in iemands leven. Als een cliënt bij mijn eerste bezoek om tien uur ‘s ochtends samen fastfood wil gaan eten, dan ga ik mee. Wanneer er na verloop van tijd een vertrouwensband is opgebouwd, kan en mag je best aanstippen dat er ook andere keuzes zijn. Deze laagdrempelige aanpak maakt het mogelijk om zelfs in de meest complexe casussen binnen te komen.”

Als ambulant begeleider bij Makker moet je geduld en doorzettingsvermogen hebben en creatief durven zijn."

Geen oordeel

“Vaak leven mensen al 30 jaar op dezelfde manier. Tot er iets gebeurt en hun leven een andere wending krijgt door schulden of een scheiding bijvoorbeeld. Ik heb geen oordeel over de problemen, maar help cliënten wel om in te zien wat de gevolgen van hun keuzes zijn. Kies jij bijvoorbeeld bewust om geen schuldhulpverlening aan te nemen, maar je blijft online bestellen, weet dan wel dat de rekeningen binnen zullen blijven komen.” 

Bekijk onze vacatures voor ambulant begeleider
“Ik ging een tijd lang koken met een mevrouw die dat graag wilde leren. Waar ze in het begin nog geen ui kon snijden, probeert ze nu zelf nieuwe recepten uit. Dat is toch fantastisch?” - Grace Latupeirissa

Bemiddelen

“Doordat de cliënten van onze ambulante zorg niet mee kunnen op het tempo van de maatschappij, lijken ze niet mee te tellen. Aan de telefoon met instanties worden ze bijvoorbeeld vaak afgescheept, maar als wij bellen gaan er ineens wel deuren open. Daarom treden we vaak op als bemiddelaar. Bijvoorbeeld wanneer de buren last hebben van stankoverlast door de vuilniszakken die zich opstapelen, maar de cliënt zich van geen kwaad bewust is.”

“Als Makker zijnde staan we pal achter die ene kwetsbare burger. Iedereen zet zich honderd procent voor hem of haar in.”

Blijven groeien

“Als iemand jou maar vaak genoeg zegt dat je iets niet kunt, durf je op termijn niets meer. Dat is wat wij in de ambulante zorg vaak zien. Cliënten zijn bang om fouten te maken. Wij leren ze dat het niet erg is. Wanneer het de eerste keer niet lukt, lukt het de tweede keer wel. En anders kun je het altijd nog een derde keer proberen. Behaal je een doel? Dan vieren we het vaak met een high five!”

0Y8A2085 B1920 Zw

Goede bedoelingen

“Mijn cliënten hebben over het algemeen altijd goede bedoelingen, maar realiseren zich niet altijd wat hun gedrag voor de omgeving betekent. Ik help ze daarbij.”

Ervaar de voldoening van hulp in de ambulante zorg.

Bekijk onze vacatures