Ambulant begeleider Shannon

IMG 9918

‘Door Prisma ontdekte ik wat voor werk ik écht leuk vind’

Maak kennis met Shannon (21): een van de jongste medewerkers van Prisma, met een groot hart voor de zorg. Vorig jaar kwam ze als stagiaire binnen. Inmiddels werkt ze parttime voor Makker als ambulant medewerker, naast haar studie. Shannon: “Bij Prisma krijg je de kans om te groeien op een manier die bij jou past.”

Helemaal nieuw is de zorg niet voor Shannon wanneer ze haar stage bij Prisma begint. “Ik had eerder al ervaringen opgedaan in het basisonderwijs en op een dagbesteding met dementerende ouderen. Het werken met kinderen vond ik erg interessant, de oudere doelgroep nog iets minder. Bij Prisma kom ik onder andere in aanmerking met beide doelgroepen, op een manier die mij past: niet op een woongroep, maar als ambulant medewerker. Ik mocht naar de mensen toe. Iets dat ik heel tof vind om te doen.”

IMG 9895
‘Prisma geeft je de mogelijkheid om te groeien’

Ambulante zorg

Met HR en Recruitment komt Shannon tot de juiste stageplek: als ambulant begeleider. “Daarmee kom je bij de mensen thuis. Wat ik daar mooi aan vind? Je komt in iemands kwetsbare omgeving. En je weet van tevoren nooit wat er achter een deur afspeelt. De diversiteit in omgevingen vind ik leuk. Net als het onverwachte. Daar moet je overigens wel mee om kunnen gaan, ik moest dat zelf ook leren. Hoe reageer je bijvoorbeeld als een cliënt kort van tevoren de afspraak afzegt? Of hoe handel je als iemand zijn emoties laat zien? Maar juist daar zit voor mij de schoonheid in dit werk: dat je met kleine handelingen van grote waarde kan zijn voor iemand.”

Inmiddels is Shannon in dienst bij Prisma. Parttime, naast haar studie. “Het is heel fijn dat Prisma de mogelijkheid geeft om werk en studie te combineren. Daarnaast kun je ook altijd cursussen volgen. En je mag aangeven wat je wel en niet leuk vindt in het werk. Prisma denkt dan met je mee over een passende plek binnen de organisatie. Ik heb lang gedacht: een grote organisatie is niets voor mij. Je mist dan het persoonlijke contact, et cetera. Maar bij Prisma is dat niet het geval. Prisma is een grote organisatie, maar het voelt kleinschalig. Ik kan altijd bij mijn collega’s aankloppen” 

 

'Het onverwachte maakt dit werk speciaal.'

IMG 9903

Rots & Water

Shannon kijkt met trots terug op de maanden die ze al heeft meegemaakt binnen Prisma. “Een van de uitdagingen tijdens mijn stage was het vergroten van de bekendheid van de weerbaarheidstraining Rots & Water binnen het ambulante team. De training richt zich op persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden. Sinds ik de stage afrondde, weten meer collega’s wat de training precies inhoudt, waardoor er meer cliënten kunnen worden begeleid naar de training als hier behoefte aan is. Dat is mooi om te zien. Voorlopig ben ik bij Prisma nog niet uitgeleerd en uitgekeken!”

Word ook begeleider.

Bekijk onze vacatures