Een eigen huis

Op jezelf wonen

Jij wilt graag op jezelf wonen. In een eigen stekkie. Maar een goede woning vinden is vaak niet makkelijk. Elke gemeente heeft andere regels. En hoe zit het met het geld dat je nodig hebt? Wij begrijpen dat je soms wat extra hulp nodig hebt. Makker is er daarom voor al jouw vragen. We helpen je graag verder.

Wil jij:

  • tijdelijk in een beschermde omgeving wonen?
  • een opstap naar (begeleid) zelfstandig wonen?
  • wonen met anderen, maar met je eigen plek?
Een Eigen Huis

Een eigen huis zoeken

Eerst gaan we na wat jouw doel is. Daarna kijken we samen wat we moeten doen om dat doel te bereiken. Als je een eigen huis wilt huren, moet je je bijvoorbeeld inschrijven bij de woningstichting. Ook moet je huizen gaan bekijken. Misschien heb je wel recht op bepaalde toeslagen. Het zijn allemaal dingen die we samen uitzoeken. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

Jezelf inschrijven bij de woningstichting

Als je een huis wilt huren, moet je jezelf inschrijven bij de woningstichting. Dat kan vanaf 18 jaar. Na jouw aanmelding ben je nog niet meteen aan de beurt. Je staat op een wachtlijst. Soms moet je zelfs jaren wachten voordat er een huis beschikbaar is. Schrijf je daarom op tijd in. Dat kan bijvoorbeeld bij: 

Schrijf je op tijd in. Dat kan bijvoorbeeld bij:

Weet je niet waar je jezelf moet inschrijven? Jouw begeleider helpt je hier graag bij.

Makker helpt ook wanneer je gaat verhuizen

Jouw Huis Behouden Makker Helpt Daarbij

Jouw huis behouden

Ook als je problemen hebt met op jezelf wonen, kan Makker je misschien helpen. Als je jouw huur bijvoorbeeld niet hebt betaald en je wilt voorkomen dat je uit jouw huis moet. Of als je ruzie hebt met de buren. Met jouw eigen doel in gedachten, begeleiden we de gesprekken graag. We proberen er samen voor te zorgen dat jij je huis behoudt.

Als jij hulp wilt bij het op jezelf wonen, is Makker er voor jou.

Bel of app ons.