Omgaan met geld

Goed omgaan met geld

Goed omgaan met geld vind jij lastig. Soms is jouw geld de dag dat jij jouw loon of uitkering binnenkrijgt al op. Daardoor heb je de rest van de maand een probleem. Aan het einde van de maand kun je rekeningen niet meer betalen. En ook geen boodschappen meer halen. Makker helpt je beter omgaan met jouw geld. Zo kom je niet in de problemen.

Hulp bij jouw schulden

Log in bij "Mijn Schuldenwijzer" en:

 

✔ krijg een overzicht van al jouw schulden 
✔ bekijk hoeveel je nog moet betalen
✔ bekijk bij wie je moet zijn voor meer                informatie
✔ Log in met je DigiD
✔ Makker kan jou hier uiteraard bij helpen
Bekijk mijn schulden
Omgaan Met Geld 2

Plannen wat je uitgeeft

Elke maand heb jij vaste lasten, zoals de energierekening, een telefoonabonnement en de huur. Als je deze rekeningen niet betaalt, krijg je schulden. Een huishoudboekje kan helpen om overzicht te krijgen. Met een app, op de computer of op papier: wat jij het fijnst vindt. Door het huishoudboekje weet je precies hoeveel geld er binnenkomt en wat je nog opzij moet zetten. Zo heb je overzicht.

Sparen

Een biertje in het café, een dagje naar het pretpark of op vakantie: leuke dingen kosten geld. Het is dus slim om ook wat geld te sparen. Ook hierbij helpt Makker je.

Als je schulden hebt

Jij hebt schulden. Op tafel ligt een stapel rekeningen waar je niet eens meer naar durft te kijken. En er bellen steeds mensen die geld van je willen. Je krijgt er stress van. Of je wordt steeds boos. Misschien schaam je je wel. Allemaal gevoelens die erg vervelend zijn. Laten we daarom samen eens rustig kijken hoe we dit op kunnen lossen. 

Jouw geld blijft natuurlijk van jou. Maar we moeten wel kijken hoe je het beste om kunt gaan met jouw geld. Anders staat de deurwaarder op de stoep. Daarom zoeken we eerst samen uit hoeveel schulden je hebt. We bekijken alle bonnetjes en rekeningen die nog betaald moeten worden. En hoeveel geld je elke maand binnenkrijgt. Zo weet je wat je moet doen om van jouw schulden af te komen.

Betalingsregeling

Als je je jouw problemen snel aangeeft, is er vaak een betalingsregeling mogelijk. Dit betekent dat je rekeningen niet in één keer hoeft te betalen. Makker helpt je bij de aanvraag hiervan.

Samen Oplossen

Wat is een bewindvoerder?

Wat is een bewindvoerder? Soms lukt het niet om van jouw schulden af te komen. Er ontstaan dan steeds meer problemen. Een bewindvoerder kan dan een goede oplossing zijn. Hij leert jou beter omgaan met geld. Elke maand wordt jouw loon of uitkering op zijn rekening gestort. Hij zorgt vervolgens dat rekeningen en schulden worden afbetaald. En hij geeft jou geld voor boodschappen of andere dingen. Zo los je jouw geldproblemen samen op.

Makker helpt je beter om te gaan met jouw geld.

bel of app ons.