Werk

Hulp naar werk

Op zoek naar werk dat bij jou past

Als jij geen recht hebt op een uitkering, moet je werken om geld te krijgen. Dat kan soms best lastig zijn. Vooral als heel veel mensen in jouw omgeving niet werken. Makker is er voor jou en begeleidt je. Maar het blijft jouw leven. Jij moet zelf op zoek naar werk. Of zelf bedenken wat er anders moet, zodat je jouw werk volhoudt. Makker biedt daar hulp bij.

shutterstock_433356859_kl.jpg

Werken volhouden

Er kunnen veel redenen zijn dat jij het moeilijk vindt om jouw werk vol te houden. Misschien is het wel te zwaar en durf je dat niet te zeggen. Of slaap je niet goed en kom je daardoor vaak te laat. Of misschien ben je depressief en lukt het daarom niet goed. Maar zonder werk krijg jij geen geld. Makker begeleidt je daarom zodat je jouw baan niet kwijtraakt.

Hoe Makker helpt

Als je wilt, gaan wij mee naar een gesprek met jouw leidinggevende of bedrijfsarts. Jij voert het gesprek zelf en wij luisteren mee naar wat er gezegd wordt. Als het gesprek niet goed lukt, helpen we je. Na het gesprek praten we nog wat na en zetten we alles op een rijtje. Zo weet je precies wat je moet doen.

Wat wij met jou kunnen doen:

✔️ onderzoeken wat jij wilt en samen een doel bepalen

✔️ aan jouw zelfvertrouwen werken

✔️ jou helpen inzien wat ervoor nodig is om jouw werk vol te houden

Als je net uit de gevangenis bent

Soms is het extra lastig om op zoek te gaan naar werk. Als je net uit de gevangenis komt, bijvoorbeeld. De reclassering wil dat jij zo snel mogelijk werk hebt. Wij vinden het belangrijker dat jij zelf graag wil werken. Jij bent tenslotte degene die het moet doen.

Makker helpt jou als het werken moeilijk gaat