Het verhaal van Alexsandra

Alexsandra - Makker.png

Ik ben Alexsandra Pex en ik ben 24 jaar. Ik heb twee zoontjes: Davino en Dilano. Op dit moment voel ik mij op mijn gemak, maar dat was in het verleden anders. Ik voelde mij erg ellendig. Toen ik hulp kreeg merkte ik dat ik over alles kon praten. Zij sleepte me er echt doorheen.

Voordat ik ondersteuning kreeg, ging het niet goed met mij. Ik heb in het verleden heel nare dingen meegemaakt waardoor ik me lang niet prettig heb gevoeld. Toen ik 16 was wilde ik zelfmoord plegen.

Gepest
Ik werd erg gepest op school en ik voelde me lelijk. Door het pesten had ik zoiets van: ‘Voor mij hoeft het niet meer.’ Mijn moeder vond mijn afscheidsbrief net op tijd, want anders had ik het misschien gedaan. Op het moment dat ik zwanger raakte ben ik hulp gaan zoeken.

Zelfvertrouwen
Vooral met de kinderen heb ik veel hulp gehad. Ze kwamen hier vier keer in de week. Ze sleepten me er doorheen en gaven me complimenten dat ik het goed deed. Hierdoor kreeg ik zelfvertrouwen. En ik hoefde maar te bellen en ze waren er gelijk. Dat maakte het voor mij wel prettig.

Dingen oplossen
De hulp vind ik vooral goed in dingen oplossen. En ze luisteren goed. Ik kan met haar over alles praten. Ze vindt niks raar. Ik vind dat ze goede oplossingen bedenkt. Hoe ik het als moeder bijvoorbeeld nog beter kan doen.

Beter in mijn vel
Momenteel gaat het goed. Ik zit beter in mijn vel en mijn zelfvertrouwen is gegroeid sinds ik Makker heb. Ik denk dat sommigen zich gewoon schamen voor de situatie waar ze in zitten. Als ze dan hulp zoeken, moeten ze er toch over praten. En ik denk dat ze vanuit schaamte er niet over durven praten. Dat gevoel heb ik gelukkig nooit gehad, omdat ik wist dat het moest. Het was beter voor me. Ik hoop op een zonnige toekomst en Makker helpt daar wel goed bij; bij ondersteuning bij mijn kinderen en bij het vergroten van mijn zelfbeeld.

Krijg net zo'n goede hulp als Alexsandra