Het verhaal van Familie Dielemans

Daniel Dielemans Kl2
"Het werkt, top. Zoals een hulpverlening hoort te zijn".

Een kind uit huis plaatsen

Jij wilt natuurlijk dat jouw kinderen gewoon thuis wonen. Maar het kan gebeuren dat anderen jouw kind uit huis willen plaatsen. Dat gebeurde de familie Dielemans. Makker is er om dit te voorkomen. Wij helpen jou graag met het opvoeden van de kinderen.

De juiste steun

De begeleiders van Makker helpen om alles weer zelf te regelen. Samen kijken we waar het wat moeilijk gaat. Misschien ontwikkelt jouw kind zich niet zoals je verwacht had. Of vind jij het moeilijk om grenzen te stellen en alles te overzien. Het kan ook dat jouw kind agressief is. Of dat jij schulden hebt. De reden maakt niet uit: wij gaan op zoek naar een oplossing. Zo voorkomen we vaak dat jouw kind uit huis geplaatst wordt. 

Daniel Dielemans Kl2

Op een manier die voor jou werkt

Wij vertellen jou nooit wat je moet doen. Liever kijken we hoe het bij jou thuis werkt. En passen we daar onze hulp op aan. We luisteren naar jouw vraag en praten over wat jij moeilijk vindt. Ook kijken we naar wat wel goed gaat. Misschien kunnen we daar wel iets van leren.

Verplichte hulp

Soms moet je verplicht hulp accepteren omdat de rechter dat wil. Dat is natuurlijk heel vervelend. Maar ook wanneer de hulp verplicht is, staat jouw hulpvraag voorop. We zijn er echt voor jou. Samen kijken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat jouw kind niet uit huis geplaatst hoeft te worden. Makker is altijd eerlijk tegen je. Als wij vinden dat het niet veilig genoeg is bij jou thuis, zeggen we dat. We moeten dat dan melden. Dat doen we nooit achter jouw rug om. Jij wordt overal bij betrokken.

Krijg net zo’n goede hulp bij het opvoeden als familie Dielemans.