Het verhaal van Marleen

Hulp Bij PTSS Van Makker

Hulp tijdens corona voor Marleen

Marleen houdt van een vast ritme in haar dagen. Op dinsdag en woensdag werkt ze in de zorg als huishoudelijk ondersteuner. Haar zoontje Jari gaat 5 dagen naar het orthopedagogisch dagcentrum (ODC) van Prisma. Prettig zo’n structuur. Totdat corona ertussen kwam. De 5 dagen bij het ODC werden er 3. Op Marleens werkdagen zat Jari opeens thuis. “Het gaf me stress om alles weer goed te regelen”, vertelt Marleen. 

Marleen heeft PTSS en krijgt sinds 3 jaar ondersteuning van Makker. Zij bepaalt zelf hoe vaak. Jari heeft autisme en gaat naar de dagbehandeling van Prisma.   

Hulp van Makker

Door corona vielen de vrije dagen van Jari precies op de werkdagen van Marleen. Lastig voor haarDe ambulant begeleider van Marleen, Mirjam, ondersteunde haar ook in deze moeilijke tijd en hielp Marleen om te gaan met de emoties die de veranderingen opriepen.    

“Door mijn PTSS kan ik soms moeilijk mijn gevoelens uiten. Als er dan iets verandert, vind ik dat lastig. Mijn begeleider Mirjam ondersteunde mij om weer structuur te vinden, legt Marleen uit. “Ik kon haar altijd bellen, maar zij vroeg mij ook hoe het ging. Jari en ik hadden uiteindelijk vrije dagen om samen plezier te maken.  

Marleen Heeft PTSS Hulp Van Makker
“De begeleidsters bij de dagbehandeling leven echt mee. Ze hielpen zelfs met Jari brengen en ophalen, omdat de taxi naar de dagbehandeling niet meer reed en ik zelf niet altijd tijd had.”

Onduidelijkheid en lastig

Wat mocht er wel en niet tijdens corona? De onduidelijkheid vond Marleen lastig. “Ik wist niet of ik zomaar naar de speeltuin mocht. En Jari snapte niet waarom de Efteling opeens dicht was. Hoe moest ik dat uitleggen? Voor dit soort vragen appte of belde ik Mirjam. Zij gaf goede tips. We gingen bijvoorbeeld een keer naar de wasstraat als uitje. Jari zat glunderend in de auto. Of we reden even naar de McDrive. Fijn om toch samen even iets leuks te doen, zegt Marleen.  

Makker Helpt Ook Tijdens Corona

Terug naar normaal

Sinds kort is Prisma's dagbehandeling voor kinderen weer iedere dag open. Jari mag er dus weer 5 dagen heen. “Ik ben heel blij dat het normale ritme terug is en ik op dinsdag en woensdag weer naar mijn vaste adressen kan. En de lach die op Jari's gezicht verscheen toen hij weer met de taxi mocht, was goud waard”, zegt Marleen liefdevol.

Krijg net zoals Marleen hulp van Makker wanneer jij dat wilt