Het verhaal van Roland

2020 01 30 13 18 54 Comp 1 1.Mp4 VLC Media Player (1)

Begeleiding bij niet-aangeboren hersenletsel

Na een scooterongeluk staat Rolands wereld op z’n kop. Bepaalde dagelijkse handelingen, zoals groente snijden, gaan ineens moeilijker. Roland houdt niet-aangeboren hersenletsel (NAH) aan het ongeluk over. Hierdoor heeft hij hulp nodig, bijvoorbeeld met het plannen van zijn dag. De ambulante begeleiders van Makker helpen hem daarbij. Ze staan ook voor jou klaar.

Waar wil jij hulp bij?

Iedereen krijgt de begeleiding die bij hem past. Roland houdt van mensen om zich heen en is graag veel bezig overdag. Maar te veel doen op een dag is te zwaar voor hem. Dus heeft hij iemand nodig die samen met hem kijkt hoe hij zijn dagen goed indeelt. Of als hij vragen heeft over iets wat hij mee heeft gemaakt, dan stelt hij die met plezier aan zijn begeleiders. Hij bepaalt helemaal zelf wat hoe de hulp eruit ziet.

Bij Makker kijken we samen met jou wat jij belangrijk vindt om te leren jij wilt bereiken. Roland zit vol energie en maakt bijvoorbeeld heel makkelijk contact met mensen, maar vindt het lastig grenzen aan te voelen. Zijn begeleiders helpen hem hiermee door hem zijn verhaal te laten doen. En te kijken of hij de situatie ook anders kon aanpakken.

Jij bepaalt

Met niet-aangeboren hersenletsel veranderde Rolands dromen. Dat kan best lastig zijn. Het heeft Roland alleen nooit tegengehouden nieuwe dromen te creëren. Nu werkt Roland 2 halve dagen als vrijwilliger in een bejaardentehuis. Daarnaast werkt hij nog in de metaaltechniek en geeft hij voorlichting bij Bureau Halt over veilig verkeer. Jij bepaalt wat jij wil, wij helpen je dat te bereiken.

Haal net zoals Roland ook het beste uit je leven. Makker kan je daarbij helpen.